European Spaces of Culture: juria përzgjedh 11 ide të reja projektesh News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

25/07/2022

European Spaces of Culture: juria përzgjedh 11 ide të reja projektesh

Një juri e përbërë nga gjashtë ekspertë ka përzgjedhur 11 ide të reja projektesh për European Spaces of Culture që të zhvillohen në projekte konkrete për vitin 2023. Pas një thirrjeje për ide Preparatory Action European Spaces for Culture ka përzgjedhur këto ide të jashtëzakonshme projektesh duke përfshirë një ide projekti nga Bosnja dhe Herzegovina  për të inkurajuar forma të reja bashkëpunimi në marrëdhëniet kulturore.

 

Vende të tjera që  janë përzgjedhur për idetë e tyre të projekteve  janë Angola, Bangladeshi, Kina, Kolumbia, Palestina dhe Turkmenistani.  Ekipet e përzgjedhura të projektit janë ftuar të zhvillojnë më tej idetë e tyre në propozime konkrete.

 

Në shtator, përfaqësuesit e ekipeve të projektit do të takohen online në platformën Spaces Lab për të diskutuar rreth procesit, partneriteteve e tyre dhe modeleve e vlerësimit. Përzgjedhja përfundimtare e projekteve do të bëhet përpara fundit të vitit dhe projektet priten të zbatohen mes janarit dhe tetorit të vitit 2023.

 

The European Spaces of Culture Preparatory Action (2019-2023) po teston modele të reja bashkëpunimi në marrëdhëniet kulturore midis organizatave partnere lokale dhe evropiane në vendet jashtë BE-së. Ky veprim dhe projekti i tij pilot kanë për qëllim të kërkojnë mënyra të reja bashkëpunimi në marrëdhëniet kulturore, duke reflektuar qasjen strategjike të BE-së në marrëdhëniet kulturore ndërkom

lexo më shumë)

Source: Creative Europe

Fotot nga:  Creative Europe

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.