BE-ja lançon udhëzime të reja për të mbështetur shoqërinë civile në Enlargement Region News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

30/06/2022

BE-ja lançon udhëzime të reja për të mbështetur shoqërinë civile në Enlargement Region

Rreth 200 përfaqësues nga organizatat e shoqërisë civile, Komisioni Evropian, Delegacionet e BE-së, autoritetet e Ballkanit Perëndimor dhe organizata ndërkombëtare morën pjesë në Civil Society Forum në Shkup më 8 dhe 9 qershor. Qëllimi kryesor i takimit ishte lançimi i “Guidelines for EU Support to Civil Society in the Enlargement Region 2021-2027”.

 

Forumi ritheksoi rolin e rëndësishëm që organizatat e shoqërisë civile luajnë në shoqëritë e tyre dhe në procesin e integrimit në BE. Këto organizata mund të kontribuojnë në reformat e nevojshme, të ndihmojnë në përfshirjen e qytetarëve dhe të mbështesin transformimin ekonomik, social dhe politik të rajonit. Në kohë krize, organizatat e shoqërisë civile janë thelbësore për të ndihmuar në monitorimin e ndikimit, reduktimin e dezinformimit dhe mbrojtjen e interesave të komuniteteve të margjinalizuara.

 

BE-ja do të përdorë udhëzimet për monitorim në intervale të rregullta. Kjo do të ndihmojë BE-në, si dhe palët e tjera të interesuara, që të identifikojne dhe veprojnë në fushat ku ka hapësirë për përmirësim.

Burimi: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotot nga: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.