BE-ja nis fushatën për të inkurajuar pjesëmarrje më të lartë të votuesve në zgjedhjet e ardhshme të BH-së News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

9/09/2022

BE-ja nis fushatën për të inkurajuar pjesëmarrje më të lartë të votuesve në zgjedhjet e ardhshme të BH-së

Bashkimi Evropian në Bosnjë dhe Hercegovinë nisi një fushatë të titulluar “Everything starts with a choice”, e cila synon të inkurajojë dhe motivojë qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës të ushtrojnë të drejtat e tyre demokratike duke votuar në zgjedhjet e ardhshme në tetor.

 

Fushata u hap me aktivitete në rrugë, me sloganin “Choosing is Easy”, në qendrën BBI në Sarajevë, në parkun Petar Kočić në Banja Luka dhe në qendrën tregtare Mepas në Mostar. Në të tria qytetet, kalimtarët u ftuan të bëheshin pjesë e një shorteu çmimesh, duke u futur në një kabinë votimi dhe duke bërë një zgjedhje të thjeshtë, për shembull ndërmjet aksesorëve të modës, destinacioneve të udhëtimit në BH apo muzikantëve premtues. Duke theksuar sa e lehtë është të votosh për një çmim të vogël, nisma synoi të nxirrte në pah vlerën e të votuarit për diçka shumë më të çmueshme – për një përpjekje për të ardhmen e vendit.

 

Fushata gjithashtu do të paraqesë dëshmi për rëndësinë e të votuarit. Këto të fundit do të jepen nga qytetarë të shquar, si ylli i basketbollit Jusuf Nurkić, dhe do të shoqërohen nga nisma të tjera që janë projektuar për të rritur pjesëmarrjen e publikut dhe ndërgjegjësimin për vlerën e ushtrimit të të drejtave demokratike.

 

Fushata (campaign) do të vazhdojë deri në përfundimin e zgjedhjeve në tetor.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotografia: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.