BE-ja ndihmon efikasitetin energjetik në ndërtesat publike në Kantonin e Sarajevës News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

14/06/2022

BE-ja ndihmon efikasitetin energjetik në ndërtesat publike në Kantonin e Sarajevës

Si pjesë e projektit “Energy efficiency in public buildings in Sarajevo Canton”, një ceremoni u mbajt më 3 qershor për të shënuar përfundimin e punimeve për përmirësimin e efikasitetit energjetik të kopshtit “Labudovi” në Sarajevë. Punimet përfshijnë izolimin termik të fasadës, instalimin e valvulave termostatike në radiatorët ekzistues, instalimin e kalorimetrave dhe kontrollin automatik të ngrohjes me një pompë qarkulluese, zëvendësimin e ndriçimit joefikas me llamba të reja LED, si dhe punimet përgatitore dhe shoqëruese në restaurimin e ndërtesës.

 

Projekti është zbatuar në kuadër të Regional Energy Efficiency Programme (REEP/REEP Plus) për Ballkanin Perëndimor. Bashkimi Evropian ka ofruar 2 milionë euro në subvencione, ndërsa Qeveria e Kantonit të Sarajevës ka ofruar 8 milionë euro nga një hua përmes European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

 

Programi REEP/REEP Plus është identifikuar në European Commission’s Economic and Investment Plan për Ballkanin Perëndimor si një nga projektet e rëndësishëm “Renovation Wave” që kontribuojnë në energjinë e pastër. Këto projekte kanë një ndikim të konsiderueshëm në reduktimin e emetimeve të gazrave serë dhe përmirësimin e standardit të jetesës dhe shëndetit të qytetarëve. Ata janë pjesë e EU Regulation dhe Green Agenda Targets për Ballkanin Perëndimor, duke ndjekur pesë kolonat e European Green Deal.

Lexoni më shumë)

Burimi: WBIF

Fotot nga: WBIF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.