BE, BERZH dhe Suedia mbështesin NVM-të dhe gratë sipërmarrëse në Mal të Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

27/12/2022

BE, BERZH dhe Suedia mbështesin NVM-të dhe gratë sipërmarrëse në Mal të Zi

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) mbështet gratë sipërmarrëse dhe bizneset e vogla në Mal të Zi me paketën e re të financimit për Crnogorska Komercijalna Banka AD Podgorica (CKB), një anëtare e grupit OTP dhe banka më e madhe në vend. Rreth 3 milionë euro nga paketa e kredisë, do të caktohen për të mbështetur investimet nga bizneset e udhëhequra nga gratë. NVM-të do të përfitojnë gjithashtu nga stimujt e granteve prej 15% të shumës totale të kredisë, financuar nga Bashkimi Evropian (European Union).

 

Financimi do të sigurohet nëpërmjet programit të BERZH-it Gratë në Biznes (Women in Business), i cili promovon sipërmarrjen e femrave dhe pjesëmarrjen e tyre në biznes. Gratë sipërmarrëse do të kenë gjithashtu mundësinë të përfitojnë nga shërbimet e këshillimit të biznesit të përshtatur si pjesë e programit të Këshillimit të Bankës për Bizneset e Vogla. Programi Gratë në Biznes, është bashkëfinancuar nga qeveria e Suedisë (Sweden), e cila e mbështet atë në Ballkanin Perëndimor që nga viti 2014.

 

Kredia do t’u japë NVM-ve malazeze akses në financa, duke u mundësuar atyre të shkojnë përtej operacioneve të tyre të përditshme dhe të investojnë në përmirësime, në mënyrë që të arrijnë standardet e BE-së. NVM-të mund t’i përdorin fondet për të përmirësuar teknologjinë, proceset ose shërbimet, veçanërisht ato që lidhen me cilësinë e produktit, shëndetin dhe sigurinë, si dhe kërkesat mjedisore të BE-së.

Lexo më shumë (Read more)

Burimi: EBRD

Fotografitë nga: EBRD

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.