BE i dhuron Bosnjë dhe Hercegovinës frigoriferë me temperaturë të ulët për ruajtjen efikase të vaksinave News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

25/07/2022

BE i dhuron Bosnjë dhe Hercegovinës frigoriferë me temperaturë të ulët për ruajtjen efikase të vaksinave

Bashkimi Evropian ka dhuruar pajisje mjekësore me vlerë 355,000 euro institucioneve shëndetësore në Bosnjë dhe Hercegovinë. Dhurimi përfshin 253 frigoriferë dhe pajisje ftohëse, si dhe pajisje rezervë për frigoriferët, pajisje portative për vaksinat, pako akulli dhe dhoma frigoriferike. Këto pajisje me cilësi të lartë do të përdoren për ruajtjen e vaksinave kundër COVID-19, si dhe për vaksinat e tjera, në mënyrë që të ruhet cilësia dhe efektiviteti i tyre.

 

Kreu i Delegacionit të BE-së dhe Special Representative i BE-së në Bosnjë dhe Herzegovinë, Johann Sattler, ia dhuroi zyrtarisht pajisjet Ankica Gudeljević, Minister of Civil Affairs të Bosnjë dhe Hercegovinës në Sarajevë. Pajisjet do të përmirësojnë më tej kapacitetet e zinxhirit të ftohtë të kujdesit shëndetësor.

 

Pajisjet janë siguruar nga projekti i financuar nga BE-ja, EU4Health, me vlerën mbi 13 milion euro i cili bëri të mundur sigurimin e vaksinave, pajisjeve dhe materialeve për imunizim, pajisjeve të zinxhirit të ftohtë dhe automjeteve për transportin e vaksinave. Projekti është pjesë e mbështetjes së përgjithshme e BE-së për Bosnjë dhe Hercegovinën, për zbutjen e krizës dhe rimëkëmbjen nga pandemia në sektorin e shëndetësisë dhe ekonomisë për të cilin BE-ja ka alokuar mbi95 milion euro.

lexo më shumë)

Burimi: EU Delegation Bosnia and Herzegovina

Fotot nga: EU Delegation Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.