BE-ja dhuron pajisje IT dhe laboratorike për Autoritetin e Taksave Indirekte të Bosnjës dhe Hercegovinës News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

30/06/2022

BE-ja dhuron pajisje IT dhe laboratorike për Autoritetin e Taksave Indirekte të Bosnjës dhe Hercegovinës

Bashkimi Evropian ka dhuruar 1.250 laptopë, kompjutera desktop, serverë, firewalls dhe pajisje të tjera laboratorike me cilësi të lartë për Autoritetin e Taksave Indirekte (ITA) në Bosnje dhe Hercegovinë (BiH). Pajisjet me vlerë totale prej 2.3 milionë eurosh do të ndihmojnë ITA-n të përmirësojë biznesin e saj të përditshëm, të aplikojë nënshkrime dixhitale të kualifikuara, procedurat doganore dhe tatimore të thjeshta dhe të përmirësojë më tej performancën e laboratorit doganor.

 

Head of the EU Delegation dhe EU Special Representative në Bosnje-Hercegovinë, Ambasadori Johann Sattler vizitoi laboratorin doganor të Autoritetit të Taksave Indirekte në Ramići pranë Banja Luka më 21 qershor, dhe së bashku me Drejtorin Miro Džakula, vizituan ambienetet e ITA-s në Bosnje dhe Hercegovinë dhe kontrolluan pajisjet e dhuruara.

 

Nga 1 gushti, ITA BiH do të fillojë të përdorë një sistem të ri transit të kompjuterizuar në nivel kombëtar. Zbatimi i ligjit të ri për politikën doganore nga 1 gushti do të mundësojë zbatimin e procedurave të thjeshta doganore.

Burimi: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotot nga: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.