BE dhuron 150 zbulues metali Forcave të Armatosura të Bosnjë dhe Hercegovinës News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/07/2022

BE dhuron 150 zbulues metali Forcave të Armatosura të Bosnjë dhe Hercegovinës

Së bashku me zyrtarë të lartë ushtarakë nga Military Committee i BE-së, 27 ambasadorë të Political and Security Committee të Bashkimit Evropian dhuruan 150 zbulues metali për Demining Battalion e Forcave të Armatosura të Bosnjë dhe Hercegovinës në fund të vizitës së tyre në Bosnjë dhe Hercegovinë. Zbuluesit e metalit ju dhuruan Ministrit të Mbrojtjes të Bosnjë dhe Herzegovinës dhe janë sendet e para të dorëzuara si pjesë e një mase ndihmëse në kuadrin e European Peace Facility e cila ka një vlerë prej10 milion eurosh ku përfshihen dhe 34 automjete transporti e 34 automjete mjekësore.

 

The EU Peace Facility është një mekanizëm i ri i BE-së për ndërtimin e kapaciteteve mbrojtëse të BE-së dhe partnerëve më të ngushtë të Bashkimit Evropian. Përveç masës së ndihmës për përmirësimin dhe zhvillimin e kapaciteteve të Demining Battalion të Forcave të Armatosura të Bosnjë dhe Hercegovinës, BE-ja ka miratuar së fundmi edhe një masë ndihmëse prej 6 milionë eurosh për të rritur kapacitetin e Task Forcës Mjekësore të Ballkanit.

 

Ambasadorët mirëpritën bashkëpunimin e Bosnjës dhe Hercegovinës me BE-në në çështjet e jashtme, sigurisë dhe mbrojtjes, të cilat janë të rëndësishme për stabilitetin dhe prosperitetin e ndërsjellë dhe përballë agresionit të pajustifikueshëm të Rusisë kundër Ukrainës. Vizita e nivelit të lartë përfshinte një takim me trupat dhe komandantin e EUFOR Althea.

Lexo më shumë)

Burimi: EU Delegation Bosnia and Herzegovina

Fotot nga: EU Delegation Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.