Workshop-i Komunikimi me BE-në me YEA-të në Shkup, Maqedoni e Veriut News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

7/02/2023

Workshop-i Komunikimi me BE-në me YEA-të në Shkup, Maqedoni e Veriut

Në vijim të workshop-eve të suksesshme të komunikimit të organizuara në Tiranë, Shqipëri, në tetor të vitit 2022 dhe në Beograd, Serbi në dhjetor të vitit 2022, workshop-i i tretë i komunikimit i titulluar “Communicating EU to Youth – Communicating Youth to Youth”, u organizua më 4 shkurt 2023, në ambientet e Europe House, Shkup, Maqedoni e Veriut.

 

Workshop-i është i ndarë në dy seanca:

 

Gjatë seancës së mëngjesit, YEA-ve iu drejtuan Znj. Giada Trucco (Oficere komunikimi, Komunikimi strategjik për Ballkanin Perëndimor, DG NEAR) Z. Julian Vassallo (Zëvendës kryetari i delegacionit, delegacioni i BE-së në Maqedoninë e Veriut), Znj. Selena Tasic (Menaxhere e diplomacisë publike, WeBalkans) dhe nga Znj. Michela Di Stefano (Drejtuese ekipi, WeBalkans). Gjithashtu, tre YEA-të (Ivan Durgutov nga Maqedonia e Veriut, Agnesa Jashari nga Kosova, dhe Kristian Petro nga Shqipëria) ndanë histori frymëzuese të aktivizmit në komunitetet e tyre vendase.

 

Seanca e pasdites filloi duke thyer akullin me “Draw and Lead” dhe më pas vazhdoi me “Communication Workshop” me Gareth Harding. Në fund u organizua një seancë me pyetje dhe përgjigje dhe u nda me pjesëmarrësit një formular vlerësimi.

 

Më 5 shkurt (të dielën në mëngjes), YEA-të organizuan një vizitë në “Daut Pasha Hammam”, një monument historik i ndërtuar në gjysmën e dytë të shekullit të pesëmbëdhjetë, që sot shërben si selia e Galerisë Kombëtare të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.