Radionica o komunikaciji EU sa YEA u Skoplju, Sjeverna Makedonija News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

7/02/2023

Radionica o komunikaciji EU sa YEA u Skoplju, Sjeverna Makedonija

Nakon uspješnih radionica o komunikaciji organizovanih u Tirani, Albanija, oktobra 2022. i Beogradu, Srbija, decembra 2022. godine, treća komunikacijska radionica pod nazivom „Komuniciranje EU mladima – Komunikacija mladih mladima“ organizovana je 4. februara 2023. u prostorijama Evropske kuće u Skoplju, Sjeverna Makedonija.

 

Radionica je bila podijeljena u dvije sesije:

 

Tokom prijepodnevne sesije, predstavnicima YEA su se obratili g-đa Đada Truko (službenica za komunikacije, Strateška komunikacija za Zapadni Balkan, DG NEAR), g-din Hulijan Vasalo (zamjenik šefa delegacije, Delegacija EU u Sjevernoj Makedoniji), g-đica Selena Tasić (menadžerka za javnu diplomatiju, WeBalkans) i g-đa Mikela di Stefano (liderka tima, WeBalkans). Takođe, tri YEA (Ivan Durgutov iz Sjeverne Makedonije, Agnesa Jašari sa Kosova i Kristian Petro iz Albanije) podijelili su inspirativne priče o aktivizmu u svojim lokalnim zajednicama.

 

Popodnevna sesija je počela sa panelom “Izvuci i vodi” a zatim je uslijedila “Radionica o komunikaciji” sa Garetom Hardingom. Na kraju je organizovana sesija pitanja i odgovora, a evaluacioni formular je podijeljen učesnicima.

 

U nedjelju ujutru, 5. februara, YEA su takođe imali organizovanu posjetu „Daut paša Hamamu“, istorijskom spomeniku izgrađenom u drugoj polovini 15. vijeka, koji danas služi kao sjedište Nacionalne galerije Republike Sjeverne Makedonije.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.