Komisioneri i Bashkimit Evropian Várhelyi viziton projektin infrastrukturor të financuar nga BE-ja në Shqipëri News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/07/2022

Komisioneri i Bashkimit Evropian Várhelyi viziton projektin infrastrukturor të financuar nga BE-ja në Shqipëri

Komisioneri për Zgjerimin dhe Politikat e Fqinjësisë, Olivér Várhelyi vizitoi së bashku me Kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama, Bypass-in e Vlorës në jug të vendit. Segmenti rrugor prej 29 kilometrash do të shkurtojë kohën e udhëtimit drejt rivierës shqiptare, do të rrisë sigurinë rrugore, do të reduktojë ndotjen e ajrit dhe do të sjellë mundësi të reja për bizneset shqiptare.

 

BE-ja ka mbështetur ndërtimin e Bypass-it të Vlorës duke ofruar 20 milionë euro. Përveç kësaj, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), si institucioni kryesor financiar ndërkombëtar dhe European Investment Bank (EIB), kanë dhënë kredi prej 18 milionë eurosh secila.

 

Gjatë konferencës së përbashkët me Kryeministrin Rama, Komisioneri Várhelyi u shpreh: “Jam i kënaqur që vizitoj sot Bypass-in e Vlorës. Ky është një shembull i shkëlqyer i ndihmës sonë dypalëshe për Shqipërinë dhe tregon se si mund të bëjmë një ndryshim për rajonin falë planit tonë ekonomik dhe të investimit”.

 

Bypass-i rreth qytetit të Vlorës është një lidhje jetike në jugperëndim të Shqipërisë. Ky do të përmirësojë kushtet e transportit rrugor në qytetin e Vlorës dhe në zonat përreth, duke përfshirë rrugën bregdetare përgjatë Gjirit të Vlorës. Ky segment rrugor do të sjellë përfitime për turizmin, do të stimulojë sektorin privat dhe do të lehtësojë tregtinë, do të promovojë rritjen rajonale e kombëtare dhe do të kontribuojë në kohezionin ekonomik e social.

 

Burimi: Delegation of the European Union to Albania

Fotot nga: Delegation of the European Union to Albania

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.