BE-ja dhe Gjermania mbështetin tranzicionin digjital dhe kontribuojnë për krijimin e vendeve të punës në sektorin TI të Kosovës News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

21/02/2023

BE-ja dhe Gjermania mbështetin tranzicionin digjital dhe kontribuojnë për krijimin e vendeve të punës në sektorin TI të Kosovës

Ambasadori i BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog dhe Drejtoresha e Bashkëpunimit për Zhvillim në ambasadën gjermane, Vera Baumann, inauguruan Akademinë Innovemia të Inovacionit, më 14 Shkurt, në Prishtinë.

 

Akademia, në bashkëpunim me kompaninë e medias digjitale, MetDaan, dhe „Innovation and Training Park“, do t’u ofrojnë trajnime dhe ritrajnime për sipërmarrjen digjitale dhe teknike, median sociale dhe editimin e videove, punonjësve ekzistues ose personave të rinj që kërkojnë të punojnë në sektorin e TI-së, duke mbështetur, në veçanti, tranzicionin digjital të ndërmarrjeve të vogla dhe mikro.

 

Me financim 150.000 Euronga BE-ja dhe Gjermania, akademia do t’u ofrojë kurse trajnimi të paktën 210 personave të rinj, nën moshën 35-vjeçare, duke nxitur gjatë gjithë kohës pjesëmarrjen e grave.

 

“Krijimi i kësaj akademie është një hap i rëndësishëm drejt ndërtimit të aftësive digjitale në Kosovë. Ajo do t’i ndihmojë të rinjtë që ta rritin mundësinë e tyre për t’u punësuar. Me tranzicionin digjital të ndërmarrjeve të vogla dhe mikro, akademia do të kontribuojë që ekonomia e Kosovës të jetë më konkurruese në përgjithësi,” tha Ambasadori Szunyog.

BE-ja dhe Gjermania janë ndër mbështetësit më në zë të tranzicionit digjital në Kosovë.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi:EU Office in Kosovo

Fotografitë:EU Office in Kosovo

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.