EIB -ja ofron një grant deri në 2.9 milionë euro për përmirësimin e arsimit në Mal të Zi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

18/05/2022

EIB -ja ofron një grant deri në 2.9 milionë euro për përmirësimin e arsimit në Mal të Zi

Granti prej 2.9 milionë eurosh do t’i jepet qeverisë së Malit të Zi nga European Investment Bank (EIB), dhe Banka e Bashkimit Evropian, për të përshpejtuar modernizimin e sistemit kombëtar të arsimit. Ato do të përdoren për përmirësimin, ndërtimin dhe rindërtimin e infrastrukturës para- shkollore, shkollore dhe profesionale në vend dhe do të mbulojnë mbështetjen teknike dhe këshilluese për përgatitjen e projekteve dhe procesin e prokurimit publik, si dhe për zhvillimin e standardeve kombëtare të monitorimit dhe vlerësimit. Ajo do të përshpejtojë përmirësimet që pritet të krijojnë 2,070 shkolla te reja në të gjithë Malin e Zi dhe 530 vende të reja pune me kohë të plotë.

 

Operacioni mbështet modernizimin e vazhdueshëm të sistemit kombëtar të arsimit si pjesë e 18 milionë eurove për arsimin e Malit të Zi, të cilin EIB-ja ra dakord me Malin e Zi në vitin 2019. Programi financon blerjen e pajisjeve moderne dhe ndërtimin dhe rinovimin e infrastrukturës të arsimit publik, duke përfshirë kopshtet, shkollat fillore, të mesme dhe profesionale, si dhe furnizimin me pajisje të teknologjisë së informacionit dhe komunikimit (TIK) dhe orendi shkollore. Financimi vjen nga Economic Resilience Initiative, e cila synon të mbështesë rritjen ekonomike, krijimin e vendeve të punës, kohezionin social dhe zhvillimin e projekteve thelbësore të infrastrukturës në Ballkanin Perëndimor.

Burimi: EIB

Fotot nga: EIB 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.