BIRN trajnon 30 Gazetarë në Raportimin e Angazhimit me Publikun News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

20/12/2022

BIRN trajnon 30 Gazetarë në Raportimin e Angazhimit me Publikun

Nga data 5 deri më 8 nëntor, BIRN organizoi një kurs trajnimi katërditor online mbi angazhimin me publikun për 30 gazetarë nga vendet e Ballkanit dhe Vishegradi. Tridhjetë gazetarë nga dhjetë media morën trajnim për gazetarinë e angazhimit gjatë seminarit të udhëhequr nga botuesja e angazhimit të ProPublica, Ariana Tobin dhe trajnerët dhe mentorët ekspertë të BIRN-it Aleksandra Bogdani, Ana Petruseva, Gyula Csak dhe Katarina Zrinjski.

 

Si pjesë e programit, mediat e përzgjedhura patën mundësinë të merrnin pjesë në trajnime dhe mentorim për të inovuar redaksitë e tyre, për të angazhuar komunitetet dhe për të zhvilluar histori hulumtuese duke përdorur mjetin B-angaged, një mjet digjital i krijuar dhe zhvilluar nga BIRN për angazhimin e audiencës. Kursi i trajnimit, i cili kombinoi aftësitë teknike dhe njohuritë editoriale, ishte hapi i parë i programit për të ndihmuar mediat të zhvillojnë historitë e tyre të angazhimit.

 

Grantet për Gazetari të Angazhuar me Publikun janë pjesë e projektit Media Innovation Europe (MIE), financuar nga Komisioni Evropian. Programi menaxhohet nga Instituti Ndërkombëtar i Shtypit, Fondacioni Thomson, Fondacioni për Zhvillimin e Medias dhe BIRN dhe synon të fuqizojë organet mediatike në tranzicionin digjital, duke i pajisur ato me mjete gazetarie dhe ekspertizë në produkte dhe struktura të ndryshme biznesi për të arritur audiencat dhe për të sjellë qëndrueshmëri. 

Lexo më shumë (Read more)

Burimi: BIRN

Fotografitë: BIRN

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.