BIRN obučava 30 novinara za izvještavanje o angažovanju publike News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

20/12/2022

BIRN obučava 30 novinara za izvještavanje o angažovanju publike

BIRN je od 5. do 8. novembra održao četvorodnevni onlajn kurs o angažovanju publike za 30 novinara iz balkanskih i višegradskih zemalja. Trideset novinara iz deset medija obučeno je iz oblasti angažovanog novinarstva na radionici koju je održala Ariana Tobin, urednica angažovanja ProPublica(ProPublica), kao i BIRN-ovi iskusni treneri i mentori Aleksandra Bogdani, Ana Petruševa, Đula Čak i Katarina Zrinjski.

 

U okviru programa, odabrani mediji su imali priliku da učestvuju u obuci i mentorstvu kako bi unijeli inovacije u svoje redakcije, angažovali zajednice i razvili istraživačke priče koristeći B-engaged tool – digitalni alat koji je BIRN osmislio i razvio u svrhe angažovanja publike. Kurs obuke, koji je kombinovao tehničke vještine i urednička znanja, bio je prvi korak u programu koji je pomogao medijima da razviju svoje angažovane priče.

 

Grantovi za novinarstvo angažovane publike (Audience Engaged Journalism Grants) su dio projekta Media Innovation Europe (MIE) (Media Innovation Europe (MIE)), koji finansira Evropska komisija. Program vode Međunarodni institut za štampu, Fondacija Thomson, Fondacija za razvoj medija i BIRN, a ima za cilj da osnaži medije u procesu digitalne tranzicije, dajući im novinarske alate i vještine u različitim proizvodima i poslovnim strukturama kako bi doprli do publike i donijeli održivost.

Read more

Source: BIRN

Photo credits: BIRN

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.