Balkathon 3.0 është gati News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

13/05/2022

Balkathon 3.0 është gati

Këshilli për Bashkëpunimin Rajonal (RCC) ka nisur garën e tretë online për idetë dhe zgjidhjet më të mira digjitale nga Ballkani Perëndimor – Balkathon 3.0. Aplikimet janë të hapura deri më 24 maj.

 

Këtë vit, po kërkojnë ideve të freskëta, inovative dhe unike në pesë kategori:

 

-Ecommerce (mjete promovimi virtual, marketing me video dhe ndikim)
 Zhvillim, rural, bujqësor dhe i teknologjisë ushqimore
Energji e rinovueshme/e qëndrueshme(energji diellore, ere, hidrike, baticore, gjeotermale ose biomase)
Transport dhe logjistikë 
Të përziera (teknologji mjekësore/ bio/shnëdeti, blockchain dhe siguri kibernetike, argëtim dhe lojëra, teknologji të pastra dhe të gjelbra)

 

Skuadrat e përzgjedhura të Balkathon 3.0 do të kenë mundësinë të ndjekin një program mentorimi dy-ditor me ekspertë me përvojë dhe mundësinë të vënë në zbatim zgjidhjen e tyre në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe të fitojnë një nga gjashtë çmimet 10,000 Euro nga fondi 60,000 Euro për çmime – një për çdo kategori kryesore dhe dy për kategoritë e përziera.

 

Vitin e fundit, RCC-ja u dha çmime 6 skuadrave nga 90 të tilla nga ekonomitë e Ballkanit Perëndimor me 54,000Europër zgjidhjet e tyre më të mira inovative në kategoritë e qyteteve smart, e-shëndetit, qyteteve të gjelbra dhe e-ndërmarrjes. Skuadrat e kanë përdorur mbështetjen e marrë financiare për të zhvilluar zgjidhjet e tyre digjitale.

Lexoni më shumë

Burimi: RCC

Fotografitë: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.