Balkan Trafik Festival sjell kulturën e BP-së në Bruksel News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

6/05/2022

Balkan Trafik Festival sjell kulturën e BP-së në Bruksel

Të kremtojmë muzikën ballkanike – nga ajo tradicionale në folk, jazz dhe punk – the Balkan Trafik festival rikthehet në Belgjikë për edicionin e tij të 16-të, duke filluar në Bruksel më 29 prill për të përfunduar më 1 maj. Për herë të pare pas dy vitesh, evenimenti u zhvillua me prani fizike pas lehtësimit të kufizimeve të Covid-19 këtë vit.

 

Festivali katër-ditor i mbajtur në mjedis të hapur mblodhi më shumë se 150 artistë dhe muzikantë të ndryshëm ndërkombëtarë, si Goran Bregović, Bernard Orchestar dhe Rojaze. Në ditën e mbylljes së festivalit, edicioni i 10-të i “Giant Horo” mblodhi trupa kërcimtarësh nga i gjithë rajoni i Ballkanit. Ata kërcyen së bashku në harmoni në Grand Place të Brukselit në një finale që ishte e hapur për publikun dhe pa pagesë. Përveç muzikës dhe kërcimit, festivali përfshinte edhe artin e rrugës, provimin e ushqimeve dhe degustimin e verës, workshop-e dhe debate. Edhe Young European Ambassadors nga Ballkani Perëndimor morën pjesë në festival si folës dhe moderatorë në një debat mbi rolin e artit në ndërtimin e paqes, duke paraqitur kuzhinën e Ballkanit Perëndimor në një ngjarje degustimi ushqimi dhe aktivitete të tjera.

Lexoni më shumë

Burimi: Balkan Trafik

Fotot nga: Balkan Trafik

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.