Takimi i Ambasadores Popa me Ambasadorët e Rinj Evropianë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

27/12/2022

Takimi i Ambasadores Popa me Ambasadorët e Rinj Evropianë

Ambasadorja e Bashkimit Evropian në Mal të Zi Oana Cristina Popa, u takua me Ambasadorët e Rinj Evropianë, në kuadër të nismës “Dialogu Rinor”, të nisur në fillim të këtij viti. Qëllimi i takimit ishte të diskutohej se çfarë është bërë deri më tani në kuadër të kësaj iniciative, por edhe cilat tema duhet të trajtohen më mirë në të ardhmen. Ambasadorët e Rinj Evropianë deklaruan problemet që i prekin, si sulmet ndaj komunitetit LGBT në Mal të Zi, mbulimi i njëanshëm mediatik dhe ndasitë kombëtare, një përqindje e madhe e të rinjve që duan të largohen nga vendi dhe roli i tyre i paqartë në shoqëri e shumë të tjera.

 

Ambasadorja Popa i njohu ata me projektet dhe aktivitetet që Bashkimi Evropian po kryen në Mal të Zi për tejkalimin e këtyre sfidave, por ftoi edhe të rinjtë që të jenë aktivë dhe të propozojnë nisma konkrete për përmirësimin e komunitetit të tyre.

 

Ambasadorët e Rinj Evropianë (YEA), është një nismë kushtuar të rinjve nga Ballkani Perëndimor, të cilën Bashkimi Evropian e nisi tre vjet më parë për t’u dhënë atyre mundësinë të njohin dhe të përjetojnë vlerat e BE-së, si dhe të promovojnë mundësitë që ofron ky komunitet.

 

Së fundmi në Mal të Zi u shpall gjenerata e tretë e YEA-s, duke përfshirë: Selda Jahjagić, Marija Blažević, Anđela Micić, Merita Dukaj, Edina Osmanović, Filip Jovetić, Lukas Junković, Milutin Radulović, Luka Vukotić, Andrej Bubanja, and Matia Prenkočević.

Lexo më shumë (Read more)

Fotografitë nga: Europe House Podgorica

Burimi: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.