Ambasadorka Popa se sastala sa Mladim Evropskim Ambasadorima News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

27/12/2022

Ambasadorka Popa se sastala sa Mladim Evropskim Ambasadorima

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, sastala se sa Mladim Evropskim Ambasadorima u okviru inicijative „Dijalog mladih“  koja je pokrenuta ranije ove godine. Svrha sastanka je bila da se razgovara o tome šta je do sada urađeno u okviru ove inicijative, ali i o  tome koje bi teme trebalo bolje obrađivati u budućnosti. Mladi evropski ambasadori su naveli probleme koji ih zabrinjavaju, među kojima su istakli napade na LGBT zajednicu u Crnoj Gori, pristrasnu medijsku pokrivenost i nacionalne podjele, veliki procenat mladih koji žele da napuste zemlju, kao i njihova nejasna uloga u društvu i drugo.

 

Ambasadorka Popa ih je upoznala sa projektima i aktivnostima koje Evropska unija sprovodi u Crnoj Gori a koji se odnose na prevazilaženje ovih izazova, ali je i pozvala mlade da budu aktivni i sami predlože konkretne inicijative kako bi unaprijedili svoju zajednicu.

 

Mladi Evropski Ambasadori (Young European Ambassadors – YEA) je inicijativa posvećena mladim ljudima na Zapadnom Balkanu, koju je Evropska unija pokrenula prije tri godine kako bi im pružila priliku da nauče i iskuse vrijednosti EU i promovišu mogućnosti koje ova zajednica nudi.

 

Nedavno je u Crnoj Gori najavljena treća generacija YEA, među kojima su Selda Jahjagić, Marija Blažević, Anđela Micić, Merita Dukaj, Edina Osmanović, Filip Jovetić, Lukas Junković, Milutin Radulović, Luka Vukotić, Andrej Bubanja i Matia Prenkočević.

Saznaj više

Fotografija: Europe House Podgorica

Izvor: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.