Avancimi i tendencave digjitale dhe konkurrueshmërisë së tregut në BiH me mbështetjen e BE-së dhe qeverisë Gjermane News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

5/06/2023

Avancimi i tendencave digjitale dhe konkurrueshmërisë së tregut në BiH me mbështetjen e BE-së dhe qeverisë Gjermane

The first Digital Innovation Hubs Forum (DIH Forum) u mbajt në Sarajevë këtë fundjavë, si pjesë e Sarajevo Maker Faire, e cila është gjithashtu nisma e parë e Centre for Digital Innovations (DIH) në Bosnje dhe Hercegovinë. Sarajevo Maker Faire, i cili u vizitua nga rreth 12,000 vizitorë dhe entuziastë të inovacionit gjatë fundjavës, është një ndër festivalet më të mëdha familjare në botë të shpikjeve, kreativitetit dhe teknologjisë, ku të gjitha qendrat e inovacionit digjital prezantuan aktivitetet e tyre në Sarajevë.

 

Projekti EU4DigitalSME krijoi katër qendra të inovacionit digjital (DIH) në Bosnje dhe Hercegovinë (dy në Sarajevë, një në Tuzla dhe një në Banja Luka), me qëllimin për të zhvilluar teknologjinë digjitale në mënyrë që të rrisë konkurrencën e mallrave dhe shërbimeve vendase në treg, i cili do të rezultonte në vende të reja pune, rritje dhe zhvillim ekonomik. DIH-të kanë rëndësi jetike për Bosnje dhe Hercegovinën sepse ato u mundësojnë ndërmarrjeve të vogla dhe mesatare të zhvillojnë aftësitë, të stimulojnë inovacionin dhe të tërheqin investimet duke i perfeksionuar mundësitë e teknologjisë digjitale. Një moment i rëndësishëm është me patjetër krijimi i një platforme për bashkëpunim, ku Bosnje dhe Hercegovina mbetet një lojtar konkurrues në tregun global.

 

Krijimi i qendrave të inovacionit digjital dhe krijimi i një ekosistemi digjitalizimi në Bosnje dhe Hercegovinë janë bashkërisht të financuara nga Bashkimi Evropian dhe Ministria Federale për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim të Republikës Federale të Gjermanisë (BMZ) nëpërmjet projektit Inovacioni dhe Digjitalizimi të ndërmarrjeve të vogla dhe mesatare në Bosnje dhe Hercegovinën/EU4DigitalSME.

Read more (Lexoni më shumë)

Burimi: Delegacioni i BE-së në Bosnje-Hercegovinë

Fotografitë:  Delegacioni i BE-së në Bosnje-Hercegovinë

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.