Dhurohen 81 shtëpi familjeve përfituese të RHP-së në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

23/06/2022

Dhurohen 81 shtëpi familjeve përfituese të RHP-së në Serbi

Më 20 qershor, në Ditën Botërore të Refugjatëve (World Refugee Day) u mbajt në Beograd ceremonia e dhënies së kontratave për blerjen e 60 apartamenteve të Regional Housing Programme (RHP) për familjet e refugjatëve nga Bosnja dhe Hercegovina dhe Republika e Kroacisë. Përveç përfituesve, në event ishte dhe Nemanja Starović, State Secretary of the Ministry of Foreign Affairs; Nicola Bertolini, Head of Cooperation at the Delegation of the European Union to Serbia; Richard Kohli, Head of Cooperation at the Swiss Embassy to Serbia, Swiss Cooperation Office; Ambasadori Jan Braathu, Head of the OSCE Mission to Serbia; Stefanie Krause, Acting Representative of UNHCR in Serbia; Vladimir Cucić, Serbian Commissioner for Refugees and Migration; Nataša Stanisavljević, Secretary for Social Protection in the City of Belgrade, and Dušan Kovačević, Head of the Public Sector Projects Implementation Unit Ltd.

 

Në emër të BE-së, donatori më i madh i RHP-së, Z. Bertolini u shpreh: “Një nga synimet kryesore të BE-së është që qytetarët tanë të bëjnë një jetë sa më dinjitoze. Ky program ka ndihmuar më shumë se 6,000 familje në Serbi për të arritur këtë qëllim.”

 

Tre ditë para organizimit të eventit në Beograd, kontratat për 21 shtëpi fshati ju dorëzuan familjeve refugjate në Odžaci, Serbi.

(Lexoni më shumë)

Burimi: RHP

Fotot nga: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.