25 familje të zhvendosura marrin çelësat e shtëpive të reja të RHP-së në Orasje, Bosnje dhe Hercegovinë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/06/2023

25 familje të zhvendosura marrin çelësat e shtëpive të reja të RHP-së në Orasje, Bosnje dhe Hercegovinë

Gjendja në Orašje, Bosnje dhe Hercegovinën (BiH) ishte po aq e këndshme  sa moti sot, pasi 25 apartamente të reja të Programit Rajonal të Strehimit (RHP) iu dorëzuan familjeve më të cenueshme të zhvendosura. RHP-ja do të përfundojë në qershor të vitit 2023, në një kohë kur do të ketë dorëzuar me sukses shtëpitë afërsisht për 34 000 njerëz.

 

Përveç vetë përfituesve, në këtë ngjarje mori pjesë Sevlid Hurtić, Ministër për të Drejtat e Njeriut dhe Refugjatëve të Bosnje-Hercegovinës; Gianluca Vannini, Shef i Operacioneve, Seksioni për Zhvillim Social, Shoqëri Civile dhe Bashkëpunim Ndërkufitar në Delegacionin e Bashkimit Evropian në BiH; Esad Ivojević, sekretar në Ministrinë Federale të Personave të Zhvendosur dhe Refugjatëve të BiH; Marijan Oršolić, kryetar i Komunës së Orašje-s; Sanja Hamidović, menaxhere e programit në Delegacionin e BE-së në BiH, dhe ndër të tjera Svjetlana Mujezinović, Zyrtare për të Drejtat e Njeriut në OSBE në BiH.

 

Në emër të Bashkimit Evropian, donatori më i madh i RHP-së Gianluca Vannini u shpreh se është i nderuar të ndajë gëzimin e familjeve të pranishme. “Mbas jetesës në strehimin e përkohshëm, ata do të jenë në gjendje të gjejnë paqe dhe siguri në shtëpitë e tyre të reja dhe kushte të mira jetese,” tha ai. “

 

Së fundi, një nga përfituesit, Kristijan Jukić, po ashtu mori rastin për të falënderuar, në emër të 25 familjeve, donatorët të RHP-së, organizatat partnere zbatuese, institucionet kombëtare dhe vendore.

Read more (Lexoni më shumë)

Burimi: RHP

Fotografitë: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.