Nis edicioni i 21-të i Dokufest News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

12/08/2022

Nis edicioni i 21-të i Dokufest

Festivali ndërkombëtar i filmit të shkurtër dhe dokumentarë, Dokufest, nisi edicionin e 21-të me shfaqjen e “Fire of Love” nga regjisorja amerikane Sara Dosa. Mbi 250 filma të shkurtër dhe dokumentarë nga e gjithë bota do të shfaqen gjatë javës në Prizren. Përveç shfaqjeve, vizitorët do të kenë mundësinë të marrin pjesë në seminare, kurse dhe debate.

 

Çdo vit, ky festival i madh i filmit në Kosovë mbush kinematë dhe vendet e improvizuara për shfaqjet përreth qendrës historike të Prizrenit duke përzgjedhur 200 filma nga e gjithë bota. E krijuar me qëllimin për të ‘ringjallur’ kinemanë dhe jetën kulturore në Prizren, Dokufest është kthyer në festivalin më të rëndësishëm të filmave të shkurtër dhe dokumentarëve në Evropën Juglindore dhe që në 2019 ka qenë festival kualifikues për filma të shkurtër në BAFTA. Festivali është i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian.

 

Tema e festivalit për këtë vit është “how to survive?” dhe do të trajtohen çështje si ndryshimet klimatike, mbijetesa fizike dhe lufta në Ukrainë.

Burimi: Europe House Kosovo

Fotot nga: Dokufest

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.