Успешно завршување на првиот циклус од програмата за размена „Superschools“ News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

18/07/2022

Успешно завршување на првиот циклус од програмата за размена „Superschools“

Регионалната годишна училишна конференција се одржа во вторник, 5. јули, во Струга, Северна Македонија; обележувајќи го успешното завршување на првиот циклус од програмата „Superschools“, под раководство на Канцеларијата за регионална младинска соработка (Regional Youth Cooperation Office (RYCO)). Програмата е дел од „Шема за училишна размена Западен Балкан“, мулти-донаторски проект, кофинансиран од ЕУ и германското федерално министерство за економска соработка и развој, а имплементиран од ГИЗ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)) во соработка со Канцеларијата за регионална младинска соработка.

 

Настанот ги обедини сите училишта кои зедоа учество во програмата, претставени од наставник и ученик, со цел споделување на нивните искуства, достигнувања и резултати со други млади и наставници од регионот, вработени во Канцелариите за регионална младинска соработка, претставници од министерствата, донатори и високи претставници. Настанот го промовираше влијанието на размените и проектот „Superschools“ во регионот. Како дел од настанот беше и ученичкиот саем кој им овозможи на учесниците директно да разговараат со училиштата кои зедоа учество во првиот циклус размени во рамки на проектот „Superschools“.

Прочитај повеќе

Извор: RYCO

Извор на фотографии: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.