Кампања на ЕУ ги истакнува врските со БиХ News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

14/06/2022

Кампања на ЕУ ги истакнува врските со БиХ

Под слоганот „Поврзани преку добро“ („Connected through good”), ЕУ во БиХ отпочна двомесечна кампања фокусирана на бизнис и претприемништво која ќе ја информира јавноста за достапните програми на ЕУ, начинот на аплицирање за грантови на ЕУ, како и презентација на успешни приказни од луѓе кои добиле поддршка од ЕУ во БиХ.

 

„Наша амбиција е да ја поддржиме БиХ со цел да стане подобро место за започнување бизнис со можност за раст. Нашата поддршка не се фокусира единствено на обезбедување грантови: работиме на тоа како да ги приближиме претприемачите, компаниите и властите. Економијата, во целост, единствено може да се справи со идните предизвици само ако бизнисите се отпорни,“ изјави амбасадорот Јохан Сатлер, шеф на Делегацијата на ЕУ и специјален претставник на ЕУ во БиХ.

 

Преку работилници, настани, подкасти, како и преку соработка со претприемачи, земјоделци, занаетчии и други кои придонесуваат, со своите деловни активности, за поотпорна БиХ; кампањата „Поврзани преку добро“ („Connected through good”) ќе го прикаже потенцијалот кој може да се постигне со цврста поддршка и соодветна експертиза. Кампањата можете да ја следите на Фејсбук, Инстаграм и Твитер профилите на Делегацијата на ЕУ во БиХ.

Прочитај повеќе

Извор: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Извор на фотографии: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.