Kampanja EU ističe povezanost sa BiH News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

14/06/2022

Kampanja EU ističe povezanost sa BiH

Pod sloganom Povezani kroz dobro Evropska unija u Bosni i Hercegovini pokrenula je dvomjesečnu kampanju usmjerenu ka privredi i preduzetništvu. Cilj kampanje je da obavijesti javnost o postojećim programima EU, o tome kako aplicirati za bespovratna sredstva, a takođe će predstaviti i uspješne priče o ljudima iz BiH koji su dobili podršku od EU.

 

„Naša ambicija je da podržimo Bosnu i Hercegovinu da postane bolje mjesto za pokretanje i razvoj biznisa. Naša podrška nije usmjerena samo na obezbjeđivanje bespovratnih sredstava: radimo i na zbližavanju preduzetnika, preduzeća i vlasti. Privreda kao cjelina može da se nosi sa izazovima koje budućnost donosi samo ako su preduzeća otporna“, rekao je ambasador Johan Satler, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH.

 

Kroz radionice, manifestacije i podkastove, kao i putem saradnje sa preduzetnicima, poljoprivrednicima, zanatlijama i drugima koji su svojim poslovnim aktivnostima doprinijeli otpornijoj BiH, kampanja „Povezani kroz dobro“ će pokazati potencijal koji se može ostvariti uz dobru podršku i odgovarajuću stručnost. Kampanja se može pratiti na Fejsbuk, Instagram i Tviter stranicama Delegacije EU u BiH.

Saznajte više

Izvor: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotografija: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.