ETF награда Зелени вештини 2023: Најавени десет финалисти News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

8/06/2023

ETF награда Зелени вештини 2023: Најавени десет финалисти

Европската фондација за обука ги откри десетте финалисти за ETF наградата Зелени вештини за 2023 година. Наградата ги признава иницијативите кои се во првите редови за водење на транзицијата кон одржлива и зелена иднина и кои покажаа исклучителна посветеност и иновација во промовирањето и развојот на зелените вештини низ целиот свет.

 

Овогодинешните десет финалисти опфаќаат различен опсег на позадини и експертиза и претставуваат различни земји. Тие беа избрани од речиси 600 апликации од над 60 земји. Еве ја комплетната листа:

 

Победниците на наградата Зелени вештини ќе бидат избрани со јавно гласање отворено до 29 септември (23:59 часот по централно европско време) и ќе бидат објавени на церемонијата на доделување на наградите на крајот од 2023 година. Приказните за сите финалисти и гласачкиот систем може да ги најдетеовде: https ://ec.europa.eu/eusurvey/runner/GoGreen.

 

Европската фондација за обуки е агенција на ЕУ која ги поддржува земјите од соседството на ЕУ да ги реформираат нивните системи за образование, обука и пазарот на труд. Во согласност со целите на Зелениот договор на ЕУ и Европската година на вештини, фондацијата активно го поддржува прогресот кон одржливи, јаглеродно неутрални и кружни економии и општества преку развој на вештини.

Read more

Photo credits: ETF

Source: ETF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.