Ambasadorët e Rinj Evropianë marrin pjesë në Festivalin e Filmit në Sarajevë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

24/08/2022

Ambasadorët e Rinj Evropianë marrin pjesë në Festivalin e Filmit në Sarajevë

Në gusht, Sarajeva ishte qendra e rajonit, në sajë të edicionit të 28-të të Festivalit të Filmit në Sarajevë. Për herë të parë, këtë vit, morën pjesë në event edhe Ambasadorët e Rinj Evropianë (YEAs), si pjesë e programit Dita e të Drejtave të Njeriut.

 

Në program morën pjesë edhe 11 YEA të tjerë, së bashku me vullnetarë nga Institute for Youth Development, KULT, nga Bosnja dhe Herzegovina. Ata panë filma të përzgjedhur posaçërisht, morën pjesë në leksione, u futën në punishte të drejtuara nga ekspertë në fushën e të drejtave të njeriut dhe artit ndërveprues, vizituan institucionet përkatëse dhe morën pjesë në panele me pjesëmarrës të programit rinor që kanë të bëjnë me të kaluarën.

 

Gjatë këtyre pesë ditëve, YEA-t patën mundësinë të shikonin filma nga kineastë me famë, si Ari Folman dhe Joseph Pierson, të dëgjonin historitë dhe përvojat e gazetares së luftës më të famshme boshnjake, Aida Čerkez ose të lideres së OJQ-së Forgotten Children of War, Ajna Jusić, por gjithashtu të flisnin me Ambasadorin e BE-së, Johann Sattler dhe me Ambasadorin e Mbretërisë së Holandës, Jan Waltmans. Programi përdori një kombinim të artit– filmit artistik – dhe punës aktiviste e akademike për të ngritur pyetjen: kujt i përkasin të drejtat e njeriut sot?

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.