YEA-të pjesëmarrës në European Forum of Young Leaders News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

6/05/2022

YEA-të pjesëmarrës në European Forum of Young Leaders

The European Forum of Young Leaders, një konferencë hibride katër ditore, ka përfunduar në Katowice, Poloni. Forumi ofroi një hapësirë që pjesëmarrësit e rinj nga Bashkimi Evropian, Ballkani Perëndimor, Evropa Lindore dhe Kaukazi të reflektojnë mbi situatën aktuale politike, të ndajnë përvojat dhe për të krijuar kontakte të reja. Ngjarja përfshinte diskutime në grup dhe seanca tematike mbi aspektet e bashkëpunimit për të rinjtë evropianë, me fokus të veçantë në situatën e të rinjve ukrainas. Temat e tjera të forumit përfshijnë the United Nations 2030 Agenda for Sustainable Development, the European Youth Strategy 2019-2027, dhe prioritetet e EU Youth Programmes 2021-2027, duke përfshirë gjithëpërfshirjen dhe diversitetin, transformimin digjiital, mjedisin dhe luftën kundër ndryshimeve klimatike, dhe pjesëmarrjen në jetën demokratike.

 

Këtë vit Young European Ambassadors (YEA-të) nga Ballkani Perëndimor ishin pjesëmarrës në këtë veprimtari dhe në panele duke mbledhur kontakte të dobishme dhe duke takuar profesionistë nga fusha e tyre e studimeve dhe e punës.

 

Ky ishte edicioni I 14-të I këtij eventi, që trandicionalisht është organizuar nga SALTO-YOUTH , pjesë e ERASMUS +.

Lexoni më shumë

Burimi: SALTO

Fotot nga: SALTO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.