YEA zhvillojnë seminare për edukimin mediatik për shkollat News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/06/2022

YEA zhvillojnë seminare për edukimin mediatik për shkollat

Seminare për edukimin mediatik të organizuara nga Young European Ambassadors (YEA) kanë filluar, për nxënësit e shkollave fillore në Ballkanin Perëndimor. Seminari i parë u zhvillua në Zenica të Bosnjës dhe Hercegovinës, ku Young European Ambassadors, Dragana Vucković dhe Džulisa Otuzbir, mbajtën një seminar për nxënësit e klasës së shtatë në shkollën fillore Miroslav Krleža.

 

YEAs kanë marrë pjesë më parë në trajnime për trajnerët e rinj për bazat e edukimit mediatik. Tani ata janë të gatshëm të ndajnë këto njohuri me studentët e rinj që janë përdorues të përmbajtjeve të mediave, veçanërisht të mediave sociale. Duke u nisur nga ideja se është thelbësore angazhimi të rinjve në krijimin dhe marrjen e njohurive të duhura rreth mediave, qëllimi kryesor i seminareve mes bashkëmoshatarëve është të prezantojnë nxënësit e rinj në rëndësinë e përdorimit në formën e duhur të përmbajtjes së mediave.

 

Platforma YEA është një rrjet kreativ i aktivistëve të rinj nga e gjithë Ballkani Perëndimor (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia). YEA-t vijnë nga vende të ndryshme, por të gjithë ndajnë një vizion të përbashkët: Ballkanin Perëndimor të bashkuar në diversitet. Ata mësojnë për njëri-tjetrin dhe BE-në së bashku, ndjekin projekte krijuese, fitojnë aftësi të reja, lidhen përmes mediave sociale dhe organizojnë evente frymëzuese – gjithmonë të shtyrë nga ideja se aktivizmi tek të rinjtë është forca më e fuqishme për ndryshimin shoqëror.

 

Synimet e rrjetit janë: për të ndarë vlerat e BE-së; për të rritur ndërgjegjësimin për bashkëpunimin e BE-së me partnerët e saj të Ballkanit Perëndimor; për të treguar rezultatet konkrete të këtij bashkëpunimi; për të kontribuar në dialogun politik mbi tema të ndryshme; dhe për të ndihmuar në rritjen e aktivizmit civil.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.