YEA-të takohen me Ministren e Drejtësisë Znj.Alma Zadić News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/07/2022

YEA-të takohen me Ministren e Drejtësisë Znj.Alma Zadić

Young European Ambassadors (YEA) nga Bosnja dhe Hercegovina: Armin Poljak, Nikola Bodulović, Hana Kunić, Nejra Gurbeta, Dragana Vučković dhe Džulisa Otuzbir patën mundësinë të takoheshin me Ministren e Drejtësisë Znj.Alma Zadić, e cila mori pjesë në panelin e diskutimit “Quo vadis, Bosnia and Herzegovina?” me ambasadorin e BE-së, Z.Johann Sattler dhe me përfaqësues të shoqërisë civile boshnjake.

 

Pas diskutimit, YEA-të patën mundësinë të flisnin me Znj.Zadić dhe t’i prezantojnë asaj punën e rrjetit të YEA-ve, si dhe të flisnin për pozicionin e të rinjve në Bosnjë dhe Hercegovinë.

 

Programi The YEA është një rrjet krijues i aktivistëve të rinj nga i gjithë Ballkani Perëndimor (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia). YEA-të kanë formime të ndryshme, por të gjithë ndajnë një vizion të përbashkët: bashkimin e Ballkanit Perëndimor  në diversitet. Ata mësojnë për njëri-tjetrin dhe BE-në së bashku, ndjekin projekte krijuese, fitojnë aftësi të reja, lidhen përmes rrjeteve sociale dhe organizojnë veprimtari frymëzuese – gjithmonë të shtyrë nga ideja se aktivizmi tek të rinjtë është forca më e fuqishme e ndryshimit social.

 

Qëllimet e rrjetit përfshirjen të ndarjen e  vlerave të BE-së; shtimin e  ndërgjegjësimit për bashkëpunimin e BE-së me partnerët e saj të Ballkanit Perëndimor; paraqitjen e rezultateve konkrete të këtij bashkëpunimi; kontribuimin në dialogun politik mbi tema të ndryshme; dhe rritjen e aktivizmit civil.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.