Shpallen në Tiranë fituesit e Regional Butterfly Innovation Award News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

30/06/2022

Shpallen në Tiranë fituesit e Regional Butterfly Innovation Award

Çmimet e Regional Butterfly Innovation iu dhanë gjashtë ideve inovative fituese nga rajoni tek një ceremoni në Tiranë më 28 qershor.

 

Fituesit e Regional Butterfly Innovation Awards të parë janë:

 

Industry Innovation Award: Orjon Rroji, Shqipëri

University Innovation Award:  TiPy-AIR Universiteti i Banja Luka, Bosnje dhe Herzegovinë

Green Innovation Award: GoBeyond, Kosova

Youth Innovation Award: GuesTool, Mali i Zi

Women’s Innovation Award: WISE Group, Maqedonia e Veriut

STEM (science, mathematics, engineering and technology) Innovation Award: BIOIRC, Serbi

 

Të gjithë fituesit do të kenë mundësinë të promovojnë zgjidhjen e tyre përmes rrjetit të kontakteve të RCC-së dhe pranisë në media, do të marrin mbështetje teknike të mentorimit me € 5,000 dhe do të kenë shansin për të takuar investitorë të tjerë të mundshëm. Ceremonia e dhënies së çmimeve, e organizuar bashkë nga RCC-ja dhe Komisioni Evropian, u mbajt në linjat anësore të Takimit Ministror të Steering Platform on Research and Innovation and Education and Training, i organizuar nga Komisioni Evropian.

 

Ceremonia e dhënies së çmimeve është një moment i rëndësishëm i një procesi më të gjatë që u lançua zyrtarisht në dhjetor të vitit të kaluar gjatë Butterfly Innovation and Business Forum. Regional Butterfly Innovation Award është financuar nga Bashkimi Evropian.

Burimi: RCC

Fotot nga: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.