WBF nënshkruan kontrata me fituesit e skemës së parë rajonale të grantit News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

27/04/2022

WBF nënshkruan kontrata me fituesit e skemës së parë rajonale të grantit

Në praninë e më shumë se 100 të ftuarve të shquar, Western Balkans Fund (WBF) mirëpriti 30 fituesit e First Regional Grant Scheme të bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian. Propozimet e përzgjedhura janë financuar nga Instrument for Pre-Accession Assistance (IPA) përmes projektit “Support to the promotion of Civil Society regional actions in the Western Balkans”.

 

E Alexis Hupin, Chargé d’Affaires në Delegacionin e Bashkimit Evropian në Shqipëri, foli në emër të Bashkimit Evropian. Ai u shpreh: “BE-ja është në fakt një projekt që filloi në bazë të një ideje të marrëdhënieve të mira fqinjësore. Nëse shkojmë me shpejtësi drejt BE-së në vitin 2022, kthesa që morën ngjarjet pranë nesh lufta në Ukrainë, ka hedhur sërish dritë mbi rëndësinë e marrëdhënieve të mira fqinjësore, respektin për sovranitetin dhe integritetin territorial”.

 

Procesi i aplikimit për thirrjen e parë të bashkëfinancuar për propozim nisi më 8 nëntor 2021 dhe 207 projekte u dorëzuan duke përfshirë pothuajse 750 palë të interesuara. Procesi i vlerësimit u krye në muajt e parë të këtij viti me ndihmën e ekspertëve të jashtëm. 30 projektet fituese synojnë çështje të tilla si ekonomia jeshile dhe digjitale, të drejtat e njeriut, barazia gjinore, arsimimi, hulumtimi dhe bashkëpunimi kulturor.

 

Fondi i Ballkanit Perëndimor është një organizatë ndërkombëtare e themeluar në vitin 2017 nga Ministria e Punëve të Jashtme e rajonit të Ballkanit Perëndimor. Para skemës së grantit të bashkëfinancuar, WBF ka nisur tre thirrje të tjera të suksesshme për propozime, duke financuar 68 projekte me një total prej 10,000 qytetarë të përfshirë.

 

Lexoni më shumë

Burimi: WBF

Fotot nga: WBF

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.