Paneli mikpritës i Sarajevës diskuton për evoluimin e narrativës së propagandës së Ukrainës. News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/03/2023

Paneli mikpritës i Sarajevës diskuton për evoluimin e narrativës së propagandës së Ukrainës.

Me rastin e përvjetorit të parë të fillimit të sulmit në shkallë të gjerë ndaj Ukrainës nga Rusia, Shërbimi i Veprimit të Jashtëm i Bashkimit Evropian (EEAS) dhe Zyra e BE-së në Bosnjë dhe Hercegovinë organizoi një panel diskutimi „Evolucioni i narrativave të propagandës për Ukrainën“, më 24 shkurt, 2023, në Sarajevë. Diskutimi bashkoi panelistë nga Ballkani Perëndimor, Ukraina dhe Lindja e Mesme.

 

Ambasadori Johann Sattler, Kreu i Delegacionit të BE-së dhe Përfaqësuesi Special i BE-së në BiH tha: „Kjo luftë nuk po ndodh vetëm në fushëbetejë. Lufta po ndodh edhe në shumë fusha të tjera, përfshirë dhe atë të informimit. Mekanizmat që ka krijuar Rusia për manipulimin e informacionit, përfshirë dhe ato të viteve të shkuara, janë kthyer në një instrument të fuqishëm lufte, që po përdoret në nivel global. Integriteti, gazetaria profesionale dhe shoqëria e fortë civile janë thelbësore gjatë kohës së luftës, kur kryhen manipulime informimi dhe keqinformime.

 

Paneli i diskutimit është pjesë e një aktiviteti më të gjerë të BE-së „Ndërlidhja e Komuniteteve Mediatike në Epokën e Keqinformimit“, që po zhvillohet më 24dhe 25 shkurt, në Sarajevë. Në aktivitet marrin pjesë gazetarë, verifikues faktesh, profesionistë të medias dhe akademikë nga Ballkani Perëndimor, vende të Partneritetit Lindor, Lindja e Mesme, Afrika Veriore etj. Ky aktivitet synon të rrisë sinergjinë përtej kufijve, si dhe të hartëzojë nevojat e komuniteteve mediatike dhe të mbështesë punën e tyre.

Burimi: Delegacioni i BE-së në Bosnjë-Hercegovinë

Fotografitë: Delegacioni i BE-së në Bosnjë-Hercegovinë

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.