Rrugët e migrimit: Komisioni propozon plan veprimi për bashkëpunim me Ballkanin Perëndimor për të trajtuar sfidat e përbashkëta. News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

22/12/2022

Rrugët e migrimit: Komisioni propozon plan veprimi për bashkëpunim me Ballkanin Perëndimor për të trajtuar sfidat e përbashkëta.

Përpara Samitit BE-Ballkani Perëndimor më 6 dhjetor 2022 dhe Justice and Home Affairs Council më 8 dhjetor, Komision po prezanton një EU Action Plan dhe për Ballkanin Perëndimor . Plani i veprimit ndjek Extraordinary Justice and Home Affairs Council (Home Affairs) më 25 nëntor, kur ministritë e angazhuara për zbatimin e EU Action Plan për mesdheun qendror, propozuar nga Komision më 21 nëntor.

 

Plani i veprimit identifikon20 masa operacionale të strukturuara në 5 shtylla: (1) forcimi i menaxhimit të kufirit përgjatë rrugëve; (2) procedura të shpejta për azil dhe kapacitetet pritëse mbështetëse; (3) lufta kundër kontrabandës së emigrantëve; (4) përmirësimi i bashkëpunimit të ripranimit dhe rikthimit (5) arritjes së përafrimit të politikave për vizat. Masat janë të përqendruara në mbështetjen për veprimet nga partnerët e Ballkanit Perëndimor dhe veprimeve në BE. Ato synojnë të forcojnë bashkëpunimin për migrimin dhe menaxhimin e kufirit me partnerët në Ballkanin Perëndimor duke pasur parasysh statusin e tyre unik të perspektivës së anëtarësimit në BE dhe përpjekjeve të vazhduara për t’u përafruar me rregullat e BE-së.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: European Union

Fotografitë: European Union

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.