Familjeve përfituese nga RHP-ja u dhurohen shtëpi të reja në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

29/03/2022

Familjeve përfituese nga RHP-ja u dhurohen shtëpi të reja në Serbi

Tridhjetë familjeve iu dorëzuan çelësat e apartamenteve të reja në Loznica, Serbi, si pjesë e mbështetjes nga Regional Housing Programme (RHP). 

 

Përveç përfituesve, në ngjarje morën pjesë edhe Sekretarja e Përgjithshme e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Serbisë, Slavica Jelača, Komisioneri serb për Refugjatët dhe Migracionin, Vladimir Cucić dhe Kryebashkiaku i Loznicës, Vidoje Petrović. Duke u dorëzuar çelësat familjeve, zonja Jelača u uroi atyre fat të mirë në shtëpitë e tyre të reja.

 

Një nga përfituesit, Olivera Dunžić, u largua nga Bosnja dhe Hercegovina në Serbi me burrin e saj në vitin 1995, dhe dy fëmijët e tyre lindën në Loznica. “Vitet e vështira i lamë prapa nesh dhe shohim drejt të ardhmes me vendosmëri”, tha ajo. “Deri më tani, ne kemi jetuar si qiramarrës në disa apartamente. Sot, më në fund kemi gjetur një shtëpi të sigurt. Përsëri, dua të falënderoj donatorët dhe të gjithë ata që na dhanë një fillim të ri”.

 

Bashkimi Evropian është donatori më i madh i Regional Housing Programme, me donatorë kryesorë të tjerë si Gjermania, Italia, Norvegjia, Zvicra dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Read more

Burimi: RHP

Fotot nga: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.