Konferenca rajonale kundër dezinformimit News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

8/06/2022

Konferenca rajonale kundër dezinformimit

The Regional Cooperation Council (RCC) organizoi më 1 qershor konferencën e tretë rreth dezinformimit në bashkëpunim me Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa, European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats, dhe Italian Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation. Konferenca bëri së bashku më shumë se 100 pjesëmarrës duke përfshirë ekspertë, të njohur nga fusha e arsimit, gazetarë dhe studiues, përfaqësues të organizatave të të rinjve nga Ballkani Perëndimor, studentë dhe profesionistë nga rajoni e më tej.

 

“Ballkani Perëndimor, për fat të keq, ka qenë gjithmonë i ndjeshëm ndaj rasteve të dhunës, urrejtjes dhe është përgjegjësia jonë të kultivojmë mirëkuptimin dhe ndërgjegjësimin për këtë fenomen në rajonin tonë. Lajmi i mirë është se qytetarët e Ballkanit Perëndimor kanë kuptuar sesa i dëmshëm është dezinformimi dhe 74% e tyre janë dakord se dezinformimi paraqet një kërcënim sigurie për ekonominë” tha në hapjen e konferencës Amer Kapetanović, kreu i Political Department of the Regional Cooperation Council.

 

Pas dy vitesh organizimi të këtyre konferencave me qëllimin për të rritur ndërgjegjësimin rreth fenomenit të dezinformimit, konferenca e këtij viti është e fokusuar në një nivel praktik dhe në ngritjen e kapaciteteve, kryesisht tek të rinjtë dhe studentët nga Ballkani Perëndimor.

Lexoni më shumë)

Burimi: RCC

Foto nga: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.