RCC lançon “Butterfly Innovation Award” News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

4/04/2022

RCC lançon “Butterfly Innovation Award”

The Regional Cooperation Council (RCC) ka lançuar nismën rajonale “Butterfly Innovation Award” për zgjidhje inovative, të shkallëzuara dhe të bazuara në treg nga Ballkani Perëndimor. Fondi “Butterfly Innovation Award” ka në total €30,000, me zgjidhjen më të mirë për secilën nga gjashtë kategoritë duke marrë një çmim prej €5,000.

Kandidatët mund të aplikojnë deri në dy nga kategoritë e:

 

-Inovacioni industrial duke përfshirë përpunimin e metaleve, industritë krijuese, agro-ushqimet, ekonominë e gjelbër dhe qarkulluese, turizmin, teknologjinë në financë, bioteknologjinë dhe teknologjinë në sektorët e arsimit dhe shëndetit;

-Inovacioni i gjelbër, p.sh. veprimet klimatike, energjia e qëndrueshme, lëvizshmëria dhe bujqësia, lufta kundër ndotjes, mbrojtja e natyrës dhe biodiversitetit;

-Inovacioni STEM (Shkenca, Teknologjia, Inxhinieria dhe Matematika);

-Inovacioni i të rinjve duke përfshirë studentët e universitetit ose të shkollës së mesme;

-Inovacioni Universitar duke njohur kulturën sipërmarrëse në universitete;

-Inovacioni i grave duke njohur gra novatore dhe sipërmarrëse.

 

Projekti “Butterfly Innovation Award” i parë rajonal është projektuar për të inkurajuar, promovuar dhe mbështetur inovacionet dhe inovatorët nga Ballkani Perëndimor. Aplikimet do të jenë të hapura deri më 13 maj. Fituesit do të shpallen më 27 qershor në një eveniment i cili do të transmetohet drejtpërdrejt në profilet e mediave sociale të RCC-së. Projekti është financuar nga Bashkimi Evropian dhe organizuar nga RCC-ja në kuadrin e Planit të Veprimit të Tregut të Përbashkët Rajonal (Common Regional Market Action Plan) për Ballkanin Perëndimor.

Lexoni më shumë 

Burimi: RCC 

Foto nga: RCC 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.