RCC-ja nis një fushatë për inkurajimin e grave të reja dhe vajzave në Ballkanin Perëndimor për të ndjekur karriera në STEM News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

23/01/2023

RCC-ja nis një fushatë për inkurajimin e grave të reja dhe vajzave në Ballkanin Perëndimor për të ndjekur karriera në STEM

Për të inkurajuar gratë e reja dhe vajzat që të ndjekin karriera në STEM (Shkencë, Teknologji, Inxhinieri dhe Matematikë), Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) ka nisur një fushatë të quajtur “Choose STEM Future”. Fushata prezanton modele grash të suksesshme në profesionet e STEM-it nga Ballkani Perëndimor dhe u krijua si pjesë e Grave rajonale në Rrjetin STEM, një iniciativë e përbashkët e RCC-së dhe Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim -(UNDP).

 


“65% e fëmijëve të sotëm, një ditë, do të punësohen në një profesion që nuk ekziston ende sot. Deri në 2030-ën, 40 deri në 160 milionë gra duhet të kenë kaluar në role që kërkojnë aftësi më të ndërlikuara digjitale, sociale, dhe emocionale. Në rang global, vetëm një ndër pesë profesionistë të fushave më të fundit teknologjike si inteligjenca artificiale është grua. Rritja dhe përshtatja e aftësive tona dhe përditësimi me teknologjitë e reja është jashtëzakonisht shumë e rëndësishme për të rinjtë – në veçanti gratë – dhe po kështu është dhe të qenit krijues dhe mendjehapur, sepse puna e tyre e së ardhmes mund të mos ekzistojë ende. Ndaj, nëse dëshironi të keni mundësi më të mira punësimi për të zgjedhur, të fitoni më shumë e të jetoni më mirë, si Anica, Anila, Jana, Jasminka, Valentina dhe Zana, me të cilat do të njiheni nëpërmjet historive që do t’ju tregojmë në ditët e ardhme, Zgjidhni Të Ardhmen STEM. Kjo është këshilla më e mirë që mund t’u jap,“ tha Sekretarja e Përgjithshme e RCC-së Majlinda Bregu duke shpallur fillimin e fushatës “Choose STEM future”.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: RCC

Fotografia: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.