RCC-ja organizon Second Butterfly Innovation and Business Forum në Sarajevë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

15/12/2022

RCC-ja organizon Second Butterfly Innovation and Business Forum në Sarajevë

Second Butterfly Innovation and Business Forum u zhvillua nga data 6-7 dhjetor në Sarajevë. Forumi u organizua nga Regional Cooperation Council (RCC), në partneritet me projektin EU4DigitalSME – Innovation and Digitalisation in Small and Medium-sized Enterprises in BiH – e zbatuar nga GIZ-i dhe Enterprise Europe Network.

 

Forumi i këtij viti u përqendrua te promovimi i modeleve të qëndrueshme të bashkëpunimit akademik dhe të biznesit, fuqia e Digital Innovation Hubs, startupet, partneritetet me institucionet më të larta arsimore dhe nismat inovative të jashtëzakonshme që po fitojnë popullaritet në të gjithë Evropën Juglindore. Folësit magjepsës ndanë përvojat e tyre personale transformuese, në përputhje me moton “Imagine. Innovate. Create…”

 

Forumi mblodhi një grup të jashtëzakonshëm të praktikantëve të inovacionit, që folën rreth mësimeve të nxjerra nga zhvillimi i ekosistemeve të inovacionit dhe bashkëpunimi i akademisë dhe biznesit. Ky aktivitet është pjesë e Common Regional Market Action Plan, dhe bashkëfinancohet nga Bashkimi Evropian.

Lexoni më shumë (Read more)

Burimi: RCC

Fotografia: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.