Регионалниот совет за соработка е домаќин на вториот форум за бизнис и иновации „Butterfly“ во Сараево News | WeBalkans

Новости

Дознај ги најновите информации за активностите на ЕУ и настаните во Западен Балкан

15/12/2022

Регионалниот совет за соработка е домаќин на вториот форум за бизнис и иновации „Butterfly“ во Сараево

Вториот форум за бизнис и иновации „Butterfly“ се одржа од 6. до 7. декември во Сараево. Негов домаќин беше Регионалниот совет за соработка, во партнерство со проектот „EU4DigitalSME“ – Иновација и дигитализација на мали и средни претпријатија во БиХ, имплементиран од „ГИЗ“ и Европската мрежа на претпријатија.

 

Овогодинешниот форум се фокусираше на промовирање одржливи модели за академска и деловна соработка, моќта на центрите за дигитална иновација, старт-апови, партнерства со високообразовни институции и исклучителни иновациски иницијативи кои ја разбрануваа Југоисточна Европа. Мотивирачки говорници ги споделија своите преобразувачки искуства во согласност со мотото „Замисли. Иновирај. Креирај…“

 

Форумот обедини импресивна група иновативни практикувачи кои споделија научени лекции за развивање иновативни еко-системи и академско-деловна соработка. Оваа активност е дел од Акцискиот план за заеднички регионален пазар и е кофинансирана од ЕУ.

Read more

Извор: RCC

Извор на фотографии: RCC

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.