Hapja e Pride Week në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

7/09/2023

Hapja e Pride Week në Serbi

Më 4 shtator u hap në Kalemegdan Pride Week me praninë e ambasadorit të Bashkimit Evropian në Serbi Emanuel Giaufret, zëvendës drejtorit të Delegation Plamena Halacheva, si dhe përfaqësues të misioneve diplomatike. Aktivistët mbanin banderola që lexonin “Law on same-sex unions (Ligji për martesat e të njëjtit seks)”, “Law on gender identity (Ligji për identitetin gjinor)”, “We are not even close (Jemi ende shumë larg)”.

 

Gjatë Pride Week në Serbi janë planifikuar një sërë eventesh për të drejtat e njeriut për komunitetin LGBT+. Më 9 shtator, ditën e shtunë, është njoftuar mbajtja e një parade që planifikohet të zhvillohet në qendër të Beogradit.

 

“Periudha aktuale nuk është fare optimiste për komunitetin LGBT+ dhe situata është shumë më keq se kohë më parë,” u shpreh drejtori i Belgrade Pride Goran Miletić në ceremoninë e saj të hapjes.

 

Ai rikujtoi se vitin e shkuar qeveria e ndaloi itinerarin e planifikuar për Europride dhe braktisi miratimin e Ligjit për martesat e të njëjtit seks. Disa nga vlerat bazë të Bashkimit Evropian përfshijnë barazinë dhe të drejtat e njeriut. Nëpërmjet motos “united in diversity”, BE-ja dëshiron të shprehë solidaritetin, të mbrojë barazinë dhe dashurinë në të gjitha format.

 

Pride Week do të zhvillohet nga data 4 deri më datë 10 shtator

Read more (Lexoni më shumë)

Fotografitë: EU Delegation to Serbia

Burimi: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.