Pride Month mbështetet gjerësisht nga YEA-të në të gjithë rajonin News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

28/06/2022

Pride Month mbështetet gjerësisht nga YEA-të në të gjithë rajonin

The Young European Ambassadors (YEAs) morën pjesë gjerësisht në evente dhe aktivitete të Pride Month në të gjithë rajonin. Pride Month shënon një periudhë të dedikuar ngritjes së zërit, festimeve dhe mbështetjes së të drejtave civile dhe barazisë për anëtarët e komunitetit LGBTQ – lezbike, gej, biseksualë, transgjinorë dhe queer. Gjatë gjithë muajit qershor, YEA-të kanë marshuar, kanë marrë pjesë në shfaqje, lexime dhe në debate rreth mbulimit mediatik.

 

Në Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë, YEA-të morën pjesë në pride walk në qendrën e qytetit, një aktivitet që solli debat në ndikimin e raportimit të mediave në dinamikën e familjes, si dhe një piknik familjar duke përfshirë diskutime për të ndërgjegjësuar e publikut.

 

Në Podgoricë, Malin e Zi, një sërë eventesh u organizuan nga organizatat e shoqërisë civile, në disa prej tyre ishin pjesëmarrës dhe YEA-të. Ata nisën një seminar rreth mbulimit mediatik për LGBTQ-të, një mbledhje për të diskutuar rreth shëndetit mendor, si dhe çështjet ligjore rreth ligjit të identitetit gjinor. Eventi do të mbyllet nga një seminar tre ditor për aktivistët në Malin e Zi.

 

YEA-të ishin pjesë edhe në eventet në Serbi, ku aktivistët në Novi Sad nisën muajin me panelet e diskutimit rreth identitetit, personat interseks dhe të drejtat e LGBTQ-së. Ndërkohë në Beograd u shfaq një film dhe u publikua një raport.

 

The Young European Ambassadors morën pjesë në pride marches në Shkup, Maqedoninë e Veriut dhe gjithashtu në Prishtinë, Kosovë. YEA-të kaluan një pasdite poetike në Prishtinë ku u interpretuan poezi queer shqiptare dhe pjesëmarrësit u ftuan të ndajnë krijimet e tyre poetike.

 

Promovimi i aktivizmit brenda komuniteteve të tyre lokale përkufizon platformën YEA, me idenë se aktivizmi tek të rinjtë është forca më e madhe e ndryshimit shoqëror.

Burimi: WeBalkans

Fotot nga: WeBalkans

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.