Mundësi për artistët e rinj: Program mentorimi dhe rezidence në Paris News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

1/03/2023

Mundësi për artistët e rinj: Program mentorimi dhe rezidence në Paris

Young Artists Development Residency Programme është një program unik, sepse jo vetëm që ofron rezidencë prej tre-muajsh për artistët e rinj nga rajoni në Paris, por është edhe një projekt mentorimi që nënkupton se artistët e rinj do të zhvillojnë aftësitë e tyre në bashkëpunim me artistë evropianë me përvojë dhe emër, u tha në prezantimin e Programit ku morën pjesë artistë të rinj nga Serbia.

 

Instituti i European Investment Bank (EIB) ka publikuar një thirrje për aplikime në Artists Development Residency programme (ADP) për vitin 2023, në bashkëpunim me Cite internationale des arts (Paris), për artistët nën 35 vjeç nga vendet kandidate për anëtarësimin në BE.

 

Bashkimi Evropian ka mbështetur dhe investuar në zhvillimin e industrisë krijuese në Serbi për vite, dhe EIB Programme është një mundësi e shkëlqyer që artistët e rinj të zhvillohen profesionalisht.

Burimi: EU Delegation to Serbia

Fotografitë: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.