Orkestra „No Borders“ kampion i bashkëpunimit rajonal për vitin 2022 News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

7/06/2023

Orkestra „No Borders“ kampion i bashkëpunimit rajonal për vitin 2022

The Regional Cooperation Council (RCC) dhe Ministria Federale për Çështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare të Republikës së Austrisë (BMEIA) kanë njoftojnë se fituesi i Çmimit Dr Erhard Busek “Kampion të Bashkëpunimit Rajonal” për vitin 2022 është “No Borders Orchestra” (NBO).

 

Midis shumë nominimeve të pranuara këtë vit, juria, e përbërë nga Goran Svilanovic, ish-sekretar i përgjithshëm i RCC; Asja Krsmanovic, Menaxhere e Programit të Konkurrencës në Festivalin e Filmit në Sarajevë; dhe Umut Ergezer, Koordinator i Strategjisë RCC SEE 2030/Analist i Lartë i Politikave Ekonomike, unanimisht zgjodhën NBO-në si fituese për vitin 2022. Fituesi i këtij titulli prestigjioz do të marrë shpërblim financiar në shumën prej 5000 euro. Falënderojmë të gjithë të nominuarit e shumtë dhe i urojmë fat vitin e ardhshëm.

 

Kampioni i bashkëpunimit rajonal është një çmim vjetor i inauguruar nga RCC në Shkurt të vitit 2013 me rastin e 5 vjetorit të organizatës. Në vitin 2022, në bashkëpunim me BMEIA0-në , çmimi ndryshoi titullin e tij në Dr Erhard Busek “Kampion i Bashkëpunimit Rajonal”, duke nderuar pas vdekjes z. Busek i cili ishte Koordinatori Special i Paktit të Stabilitetit për Evropën Juglindore- paraardhësi i RCC, por edhe një mbështetës i vendosur i Ballkanit Perëndimor dhe avokat i zjarrtë i integrimit të rajonit në Bashkimin Evropian.

Read more (Lexoni më shumë)

Burimi: RCC

Fotografitë: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.