Orkestar No Borders šampion regionalne saradnje za 2022. godinu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

7/06/2023

Orkestar No Borders šampion regionalne saradnje za 2022. godinu

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije (BMEIA) objavili su da je dobitnik nagrade Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek za 2022. godinu No Borders Orkestar (NBO).

 

Među brojnim nominovanim kandidatima ove godine, žiri u sastavu Goran Svilanović, bivši generalni sekretar RCC-a; Asja Krsmanović, menadžerka takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala; i Umut Ergezer, koordinator strategije RCC SEE 2030/viši analitičar ekonomske politike, jednoglasno su izabrali NBO za pobjednika za 2022. Osvajač ove prestižne titule će dobiti finansijsku nagradu u iznosu od 5.000 eura. Zahvaljujemo se velikom broju nominovanih i želimo im sreću sljedeće godine.

 

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada koju je inaugurisao RCC u februaru 2013. povodom obilježavanja 5. godišnjice organizacije. 2022. godine, u saradnji sa BMEIA-om, nagrada je promijenila naslov u Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek, posthumno odajući počast gospodinu Buseku koji je bio specijalni koordinator Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu, prethodnika RCC-a, ali i nepokolebljivi zagovornik Zapadnog Balkana i strastveni zagovornik integracije regiona u Evropsku uniju.

Saznaj više

Izvor: RCC

Fotografija: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.