Trajnim mbi edukimin mediatik në Europe House në Podgoricë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

2/12/2022

Trajnim mbi edukimin mediatik në Europe House në Podgoricë

Si pjesë e aktiviteteve të saj të rregullta, Europe House në Podgoricë organizoi një event trajnimi mbi edukimin mediatik për qytetarët mbi 30 vjeç, në bashkëpunim me Montenegro Media Institute. Pjesëmarrësit kryesorë ishin mësues nga shkolla e mesme Cetinje, shkolla e mesme Slobodan Škerović, dhe shkolla fillore Savo Pejanović nga Podgorica. Gjatë katër orëve, pjesëmarrësit patën mundësinë të përmirësonin njohuritë e tyre për median dhe të kuptonin rëndësinë e saj, sidomos kur situata në tregun mediatik është sfiduese.

 

Trajnuesit ndanë parimet kryesore se si funksionon media dhe se si analizohet më mirë përmbajtja. Gjatë trajnimit, u prezantuan edhe format e manipulimit, si lajmet e rreme, propaganda, ose reklamimi i fshehtë, në mënyrë që pjesëmarrësit të mund të mësonin se si t’i dallojnë ato nga përmbajtja gazetareske e prodhuar në mënyrë profesionale.

Burimi: Europe House Podgorica

Fotografitë: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.