Reforma gjyqësore për institucione të qëndrueshme në Serbi News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

13/01/2023

Reforma gjyqësore për institucione të qëndrueshme në Serbi

Reforma gjyqësore është e rëndësishme për qytetarët e Serbisë pasi do t’u sigurojë shërbime gjyqësore më autonome dhe prokurori të pavarur, ndërsa sundimi i ligjit mbetet shtylla kryesore për integrimin e Serbisë në Bashkimin Evropian, tha Ambasadori i BE-së në Serbi, Emanuele Giaufret në debatin e fundit publik për paketën e ligjeve për drejtësinë. “Bashkimi Evropian do të ketë si fokus zbatimin e ligjit dhe zbatimi i këtyre ligjeve do t’i sjellë Serbisë përparim. Presim edhe që Serbia të miratojë rekomandimit e Komisionit të Venecias lidhur me propozimet për këto ligje që të mund të themi se zgjidhjet ligjore janë në harmoni të plotë me standardet dhe praktikën Evropiane,” tha Giaufret.

 

Ambasadori i BE-së shtoi se Komisioni i Venecias tha se nevojiten ndryshime të vërteta në kulturën ligjore dhe politike. Edhe organizatat e shoqërisë civile dhe qytetarët luajnë rol të rëndësishëm, edhe pse përgjegjësinë kryesore e kanë organet gjyqësore dhe të politikës.

 

Procesi i këshillimit me publikun për ligjet për drejtësinë u mbajt në kuadër të projektit „Be-ja në mbështetje të reformës në drejtësi“, që po vihet në zbatim në Serbi nga Këshilli i Evropës dhe Bashkimi Evropian që nga 2022-shi.

Burimi: EU Delegation to Serbia

Fotografitë nga: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.