Konferenca e fundit e projektit Western Balkans Youth Lab News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

21/06/2022

Konferenca e fundit e projektit Western Balkans Youth Lab

Eventi me titull “UNMUTE: A region fit for YOU(th)”, i organizuar nga Regional Cooperation Council’s Western Balkans Youth Lab Project mblodhi më shumë se 40 të rinj dhe politikëbërës nga i gjithë rajoni. Ata prezantuan aktivitetet e tyre dhe zgjidhjet e problemeve që ndeshin të rinjtë për mundësitë e punësimit, ata të cilët nuk janë në punë, në shkollë ose trajnime. Eventi shënoi dhe një mbyllje të suksesshme të projektit Youth Lab project organizuar nga Regional Cooperation Council (RCC).

 

“Rrugëtimi ynë është më shumë sesa një projekt shkencor – është real dhe solli rezultate që me të vërtetë do të ndryshojnë mënyrën se si veprohet: projekti Youth Lab ofroi 11 rekomandime, kapacitetin e ndërtuar përmes trajnimit të saj, dhe zgjidhjet e zhvilluara. Gjenerata e 2020 – 2022 – mirënjohje për ju! Ju jeni akullthyesit! Ju e kthyet në realitet një proces i cili ishte vetëm një eksperiment – synimin për bashkëpunimin e të rinjve me politikëbërësit për të krijuar një politikë ku në fokus janë të rinjtë. Ju jo vetëm vërtetuat që mund të arrihet por gjithashtu hapët rrugën për grupin e ekspertëve për edicionin e dytë të Youth Policy Lab on Mental Health,” përfundoi Ognjen Marković, Team Leader of RCC’s Western Balkans Youth Lab.

Burimi: RCC 

Fotot nga: RCC 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.