Bashkimi Evropian dhuron pajisje të specializuara për Drejtorinë e Koordinimit të Organeve Policore në Bosnje dhe Hercegovinë News | WeBalkans

Lajme

Zbulo të rejat më të fundit rreth aktiviteteve dhe ngjarjeve që lidhen me BE-në në Ballkanin Perëndimor.

13/07/2023

Bashkimi Evropian dhuron pajisje të specializuara për Drejtorinë e Koordinimit të Organeve Policore në Bosnje dhe Hercegovinë

Si pjesë e mbështetjes së vazhdueshme për zhvillimin e kapaciteteve për menaxhimin e fluksit të migracionit në Bosnje dhe Hercegovinë, Bashkimi Evropian i ka dhuruar sot në Sarajevë Drejtorisë së Koordinimit të Organeve Policore të Bosnje dhe Hercegovinës pajisje me vlerë 170,900 KM.

 

Karel Lizerot, kryetari i Seksionit për Drejtësinë dhe Çështjet e Brendshme, Migrimin dhe Reformën e Administratës Publike në Delegacionin e Bashkimit Evropian ia dorëzoi pajisjet Enes Karić, drejtorit të Drejtorisë së Koordinimit të Organeve Policore në Bosnje dhe Hercegovinë. “Bashkimi Evropian investon në ngritjen e kapaciteteve të agjencive që janë përfshirë në përgjigjen e fluksit të migracionit të Bosnje dhe Hercegovinë, duke përfshirë edhe Drejtorinë e Koordinimit të Organeve Policore në Bosnje dhe Hercegovinë. Mbështetja jonë do të vazhdojë në periudhën në vazhdim,” u shpreh Lizerot.

 

Këto pajisje përfshijnë veshje dhe këpucë mbrojtëse të specializuara dhe janë pjesë e mbështetjes gjithëpërfshirëse për punën e Drejtorisë së Koordinimit të Organeve Policore, që do të lehtësojnë në mënyrë të konsiderueshme punën e oficerëve të policisë në terren. Saktësisht, Bashkimi Evropian i dhuroi drejtorisë 10 automjete të specializuara për të gjitha terrenet me vlerë 725,000 KM në mars të këtij viti, që do t’i ndihmojnë oficerët e policisë të shtojnë lëvizshmërinë dhe eficiencën operacionale.

 

Bashkimi Evropian vijon angazhimin për të mbështetur Bosnjën dhe Hercegovinën në menaxhimin e fluksit të migracionit në vend. Nëpërmjet përpjekjeve të përbashkëta dhe mbështetjes së vazhduar, BE-ja synon të garantojë mirëqenien dhe mbrojtjen e emigrantëve, ndërsa mbështet rolin udhëheqës të shtetit në përgjigjen ndaj fluksit të migracionit dhe zgjidhjeve të qëndrueshme. Projekti zbatohet nga IOM në partneritet me UNHCR, UNICEF dhe UNFPA.

Read more (Lexoni më shumë)

Fotografitë: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Burimi: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.